VIDEO – premieră SONY Xperia Z1 HONAMI – ninja nocturn

Hai să-ţi spun cum stau lucrurile pe planeta mea. Rar mai iau un aparat foto cu mine în vacanţă. E suficient să scot telefonul şi flink, momentul drag e salvat în memoria telefonului, în cloud şi în secunda doi, pot să-l împărtăşesc lumii pe facebook, twitter sau orice altă reţea de socializare pe care corporatiştii îşi pierd timpul preţios. Ăsta e motivul pentru care compactele scad cu doua cifre. Pariez că în doi ani DSLR-urile vor coborî şi ele rapid spre 1000 de lei. Fără  Black Friday. Uite cum poate arăta o poză de noapte fără flash.

Sony Xperia Z1 Honami

Nu deviez de la subiect. Doar că mulţi nu ştiu că “săpunierele” fac poze mai bune decât orice telefon deştept. Dar… de ce să-ţi iei doua lucruri după tine? Poţi să-ţi iei un smartphone cu cameră foto sau invers. Aproape fiecare flagship, are şi o versiune cu senzor foto mai mare şi mai bun, pe hârtie:

– Samsung Galaxy S4 Zoom

– HTC One (vine cu camera ultrapixel, încă e în top)

– Nokia Lumia 925

– Nokia Lumia 1020

Dar, there’s a new kid in town. Se numeşte SONY Xperia Z1 Honami, nume de cod: C6903. Toate detaliile, în video.

Dintre toate, e preferatul meu, chiar dacă pozele şi filmările ies, parcă, un pic mai clare pe Lumia 925. O să te convingem curând.

Hai să-ţi spun de ce. În primul rând ai Android. Adică multe aplicaţii şi jocuri gratuite sau pe bani, software pe care nu-l găseşti pe Windows Phone 8, de la Microsoft. Ai procesor Snapdragon de top, adică S800 şi Adreno 330. Poţi să îi pui şi un microSD, de 64 GB şi să tragi poze la infinit. Display-ul, trilouminous e superb, dar poate să “umfle” un pic culorile.

Samsung Galaxy S4 Zoom nu este de fapt un S4. E un S4 mini cu faţa unei compacte lipite pe spate. E incomod când îl ţii la ureche. Cărat în buzunar, vei face fetele să roşească, if you know what i mean.

Honami e un soi de Xperia Z. Aceeaşi mărime, dar mai rapid şi cu o cameră de 20 de megapixeli. În testul nostru, pe Antutu, e peste orice s-a lansat până acum. Probabil va fi bătut de Note 3.

Dar, niciunul nu poate să-l bată pe Sony la capitolul muzică. E suficient să spun: Walkman!

Text editorial: Marian Andrei

Galerie de poze de test:

Galerie video de test:

Ultimele articole

Articole recomandate

127 Comments

  1. Salut George! Am achizitionat de vreo 2 saptamani acest telefon si m-am declarat foarte multumit de el pana in seara asta cand la o iesire cu prietenii ne-am luat la intrecere, care face poze mai bune: subsemnatul Z1, iphone 5 (8MP) si HTC One Max (de dansul m-as recunoaste invins pentru ca are 4 ultrapixeli, o tehnologie care ma bate grav dar suna bine). In incapere era fum de tigara insa nu exagerat, telefoanele lor fotografiau clar insa al meu Z1 imi focaliza o perdea de ceata de toata frumusetea si m-a facut de rusine. Si in alte conditii ma cam dezamgeste si inca traiesc cu speranta ca poate nu i-am facut vreun update (la setari am umblat in toate modurile posibile) ori ar trebui sa ma resemnez ca doar atat poate chiar daca mi-a luat ochii cu acei 20,7 MP ceea ce recunosc ca m-ar dezamagi ca am facut alegerea asta. Daca imi poti sugera vreun update sau vreo setare ce mi-a scapat ti-as fi multumitor :) .

    • Eu am testat multe telefoane și multe camere foto. Doar două mi-au rămas în minte. Cea de pe seriile Xperia Z și Lumia 1020. Și în alte condiții camera de pe HTC One nu excelează.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here