Pate Sibiu… de Gâscă proastă

În căutarea unor produse de întins pe puţină pâine pentru dimineaţă – pate… de ficat, să fim bine înţeleşi… am luat produsele din raft la rând. Fan al bucatelor româneşti de calitate (pleonasm, aţi zice!), m-am oprit la cel mai scump sortiment – Pate Sibiu de Gâscă. După ce m-am strofocat şi am focalizat pe eticheta scrisă cu un caracter de mărime intenţionat microscopică, am observat că este vorba de Pate Sibiu… cu ficat de Gâscă. Măcar dacă ficatul de gâscă ar fi urmat proporţiile literelor şi tot ar fi fost mai mult decât în realitate. Cum am încă vederea bună, am verificat pe etichetă şi conţinutul exactca să descoper că în procente aş fi căpătat la cel mai scump produs de la raft un procent de ficat de 5%. Ca să arate a pastă de ficat, au pus totuşi 19% porc şi în rest multă slănină, apă şi EEEEEE-uri. Bleahhh!

George Buhnicihttps://george.ro
SV#yfrkh$n9Q&Ct6xqj@R9#f

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

  1. George, n-ai inteles. Ficatul ala de gasca e delicatesa, e pus acolo doar sa-i dea aroma. Cam cum se intampla cu mancarurile frantuzesti. :))

    Acum vreo 2 saptamani m-am dus in Real, aici in Craiova, si mi-am luat un baton de salam de vara, dintr-ala de pute a salam de la o posta. Muream de pofta mai ceva ca o gravida. Simteam ca mor daca nu mananc in seara aia salam “de mancat pe ziar”, asa cum il mananca muncitorii prin santiere.

    Din pacate, nu am avut curiozitatea sa citesc eticheta, decat termenul de garantie, dar sunt convins ca si in ala erau numai “bunatati”.

  2. Din pacate foarte putina lume citeste eticheta !
    Mircea Dinescu a povestit cum se face pateul , adica a spus ca se baga niste praf care miroase mai urat decat cleiul de oase , si dupa asta se baga E-uri ca sa-i dea culoare si savoare !
    M-as mira ca pateul ala sa contina macar 5% ficat de gasca !
    Cel mai probabil producatorul prin ficat de gasca intelege gasca de la cap si pana la gheare !

  3. Da dar si mai grav e ca nici macar de fructe sau legume nu mai suntem producatori… am fost in real si am luat cartofi din Germania, mere din Polonia, pere din Olanda, morcovi din Turcia, etc…. Cumparati produse romanesti!! probabil ca in astea nu poti baga atatea EEEEE-uri ca sa “iese profitu’ repede”.

  4. Daca vreau sa mananc ceva romanesc si sanatos, ma duc la piata si cumpar de la taranul roman…
    Am incercat si eu teoria de a cumpara produse romanesti la un magazin. Am ales ceva suc concentrat de coacaze “made in ro” si surpriza totala, max 5% fruct, 65% zahar si restul apa si vopsea. Exact ca si pateul de gasaca ala sibiu. Un concentrat de fructe “made in de” avea 15% … Concluzia: multe firme romanesti trag pentru profit mare si cam atat.

  5. Am cumparat zilele trecute un gem cu gust de capsuni facut din “piure de mere deshidratate”. Unde a mai ajuns si tehnologia asta :)…
    Pe eticheta scrie Produs de SC DURO SRL Constanta si doua randuri mai jos Fabricat de SC Pektirom SRL DEj.
    Nu stiu sa incarc foto, altfel vi le trimiteam si voua.

  6. Buna George,

    Privind la televizor o reclama, mi-am adus aminte de postul tau referitor la pateul de gasca de la Pate Sibiu. Nu stiam, dar exista pate din gasca INTEGRAL… presupun ca acest produc are o proportie mai mare de 5% de carne sau ficat de gasca si, absolut e mai scump… Acesti producatori fac tot felul de artificii pentru a te induce in eroare. Eu, unul m-am lamurit cu pateurile si toate alimentele conservate si ambalate… cel mai bine, pentru dimineata laptele incalzit cu cereale:) spor!

  7. sall,mie imi place pateul dar imi e f teama sa mananc,pt k acum kva timp am kmparat si nu expira-se,mai avea km 2sapt valabilitate,dar knd am desfakt,era naspa rau si mirosea jalnic

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here