LAPTOP CU OLED LA 800 EURO – ASUS Zenbook 13 și Zenbook Flip

Acum vreo șase ani mă uitam la ecranele laptop-urilor ca la o relicvă, ca la un obiect antic. Iau ca exemplu vechiul MacBook Air care avea un ecran execrabil, atât la rezoluție cât și la unghiul de vizibilitate sau culori. Acum vreo trei ani admiram ecranul cu OLED al laptop-ului lui George, o bijuterie absolută, imposibil de comparat cu orice alt ecran de laptop. Nu te puteai atinge însă de el la cei aproape 15.000 de lei.

Acum, un ASUS Zenbook 13 din generația nouă costă doar 4099 lei, prețul de pornire pentru configurația minimă cu un i5, 8 GB RAM și 512 GB SSD ca stocare. Același ecran OLED cu niște culori impecabile și cu un contrast infinit. Și nu este singurul, nu este o raritate, ci avem deja trei modele ce împart aceleași caracteristici, aceleași ecrane aproape și le găsești atât cu procesoare intel dar și cu AMD, în funcție de preferințe. Există și un minus, singura componentă upgradabilă este stocarea. Mai bine ia-l din start pe cel cu 16 GB RAM ca să nu ai emoții pe viitor dacă vrei să instalezi ceva mai solicitant pe el.

Minusul la care te gândeai tu nu există, bateria este extraordinară. Bine, ocupă mai mult de jumătate din interiorul laptop-ului și pentru varianta cu AMD și ecran FullHD ai toate șansele să ajungi la 16 ore de autonomie. M-am uitat eu la un film de patru ore, te las pe tine să ghicești care, și am consumat abia 30% din autonomia unui laptop încărcat complet.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.